Firma EEI chce využiť služby výskumu pre projekt Trafficscan

Predpokladaná cena za poskytovanie služieb výskumu v oblasti dopravy pre projekt priemyselného výskumu Trafficscan počas dvoch rokov je 953 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Spoločnosť EEI plánuje na realizáciu projektu využiť aj peniaze Európskej únie.

Bratislavská spoločnosť EEI, s. r. o. plánuje využiť služby výskumu v oblasti dopravy pre projekt priemyselného výskumu Trafficscan. Na zákazku predpokladá za dva roky vynaložiť predbežne 953,27 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,14 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, na realizáciu projektu chce využiť aj peniaze Európskej únie, lehota na predkladanie ponúk je 12. augusta.

„Predmetom zákazky je teoreticko-experimentálne štúdium možností aplikácie niektorých štandardných prístupov identifikácie a klasifikácie objektov cestnej dopravy založených na metóde time-of-flight (TOF) s využitím optomechanického skenovania,“ uvádza sa v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania. Súčasťou služieb je aj návrh, teoretická analýza a experimentálne testovanie potenciálnych možností využitia analýzy časového priebehu funkcie odrazeného signálu od cestných vozidiel detekovanej rýchlym jednokanálovým detektorom pri osvetlení objektu impulzným laserom s vysokou opakovacou frekvenciou na identifikáciu druhu vozidla.

Projekt tiež zahŕňa štúdium a analýzu potenciálnych možností využitia niekoľkých princípov vytvorenia 3D scény dopravného toku pomocou analyzátora obrazu, aplikáciu nových neštandardných prvkov optického záznamu a detekcie pre obrazové a dátové monitorovanie, ako aj sledovaných dopravných objektov.

Uchádzači o poskytovanie uvedených služieb majú preukázať, že za posledné tri hospodárske roky dosiahli celkový obrat osemstotisíc eur. Realizácia projektu je rozdelená na tri etapy – prvá do 30. novembra tohto roka, druhá do 30. novembra 2017 a tretia do 31. augusta 2018. Verejné obstarávanie zabezpečuje bratislavská spoločnosť Process Management, s. r. o.

Spoločnosť EEI, s. r. o. bola zapísaná v obchodnom registri v novembri 2003, súčasné meno má od decembra 2008 a je následníkom firmy East Europe Investments, s. r. o. Spoločnosť sa podľa jej portálu venuje riešeniu statickej dopravy v rámci mestských a inteligentných dopravných systémov, v súčasnosti je najväčším správcom parkovacích systémov a garáží na Slovensku. Zabezpečuje výstavbu a prenájom parkovacích plôch, budovanie hromadných garáží a odstavných plôch pre retail klientelu, ako aj správu parkovacích miest a parkovacích domov.

Zaoberá sa tiež poradenstvom a konzultáciami v organizácii a správe statickej dopravy pre verejný a súkromný sektor. Spoločnosť momentálne pôsobí v Banskej Bystrici, vo Zvolene, v Košiciach a vo Vranove nad Topľou, má základné imanie 2,9 tis. eur. Vlastníkmi sú spoločnosti Slovenský rastový kapitálový fond, a. s. s podielom na základnom imaní 93,1 % a Bros&Co. Holding, s. r. o. (6,9 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy