Gazprom Nefť plánuje zvýšiť ťažbu o viac ako 5 %

Gazprom Nefť plánuje v tomto roku ťažiť v pásme 85 až 86 mil. ton ropného ekvivalentu.

Firma Gazprom Nefť, ktorá je ropnou divíziou najväčšieho ruského producenta zemného plynu – spoločnosti Gazprom, plánuje v tomto roku zvýšiť ťažbu ropy a zemného plynu o viac ako 5 %. K naplneniu plánu jej má pomôcť ťažba z nových polí. Informoval o tom v piatok generálny riaditeľ ruskej firmy Alexander Ďukov po valnom zhromaždení spoločnosti.

Gazprom Nefť plánuje v tomto roku vyťažiť 85 mil. až 86 mil. ton ropného ekvivalentu. Z tohto objemu bude ropa predstavovať 59 až 60 mil. ton, teda firma bude ťažiť 1,2 mil. barelov za deň. V roku 2020 ruská firma plánuje vyprodukovať 100 mil. ton ropného ekvivalentu, čo má dosiahnuť aj prostredníctvom dvoch nových polí Novoportovskoje a Mesojaka. Spoločnosť očakáva, že objem spracovanej ropy sa v tomto roku nezmení alebo mierne klesne, a to o približne 0,5 mil. ton, oznámil Ďukov.

Ruská firma predpokladá, že ceny ropy počas nasledujúceho jedného až troch rokov ostanú v pásme 50 až 60 USD za barel. Potom ceny ropy pravdepodobne posilnia a budú sa nachádzať v rozmedzí 90 až 100 USD za barel.

(1 EUR = 1,1304 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy