Kiska: Potešila ma myšlienka väčšej spolupráce s technickými univerzitami

Prezident SR Andrej Kiska ocenil, že mu vedenie spoločnosti Yazaki, ktorá je najväčším zamestnávateľom v regióne Zemplína, predstavilo myšlienku väčšej spolupráce s technickými univerzitami a prípravou kvalifikovanejších inžinierskych pozícii v závode.

Prezident SR Andrej Kiska ocenil, že mu vedenie spoločnosti Yazaki, ktorá je najväčším zamestnávateľom v regióne Zemplína, predstavilo myšlienku väčšej spolupráce s technickými univerzitami a prípravou kvalifikovanejších inžinierskych pozícii v závode. "Myslím si, že pri spolupráci napríklad s Technickou univerzitou v Košiciach je tu možnosť ďalšieho rozvoja a prísunu nových veľmi kvalifikovaných pracovných síl," konštatoval počas návštevy michalovskej fabriky Yazaki.
S predstaviteľmi spoločnosti prezident diskutoval tiež o tom, ako v tomto regióne vytvoriť ešte viac pracovných príležitostí. "Hovorili sme o tom, čo trápi zamestnávateľa, čo trápi tento región. Bol som veľmi rád, že tu bol aj primátor Michaloviec," povedal Kiska na margo témy, o ktorej diskutoval pred návštevou spoločnosti s predstaviteľmi mesta. "Na jednej strane je tu nezamestnanosť, na druhej strane je tu niekedy aj problém nájsť kvalitných ľudí," dodal s tým, že oceňuje snahu spoločnosti o rozvoj svojej výroby aj napriek tomu.
Podľa slov Ľudmily Veľasovej z oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti Yazaki ide o prvú návštevu slovenského prezidenta, odkedy firma v Michalovciach existuje. Vo fabrike, kde sa vyrábajú káblové zväzky pre automobilový priemysel, je v súčasnosti zamestnaných 3065 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy