Výhodný úver JEREMIE

, PR článok

Malé a stredné podniky majú jedinečnú možnosť získať zvýhodnený úver na rozvoj ich podnikania.

Malí a strední podnikatelia môžu rozvíjať svoj biznis aj vďaka financovaniu z programu JEREMIE. Tento program je podporený z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky prostredníctvom iniciatívy JEREMIE, čo umožňuje podnikom získať úver na financovanie podnikania za zvýhodnených podmienok.

V tomto roku môže Tatra banka poskytnúť z programu JEREMIE úvery pre malé a stredné podniky v celkovom objeme až 20 mil. eur. „Kontokorentný úver od Tatra banky z programu JEREMIE nám pomohol s financovaním prevádzkových potrieb, konkrétne s nákupom zásob do našich zrekonštruovaných skladových priestorov.“ uviedol Henrich Burghardt, konateľ spoločnosti VESPO SK, ktorá sa venuje veľkoobchodnému predaju a distribúcii záhradkárskych a kvetinových potrieb.  „Výhodné podmienky na získanie úveru boli pre nás kľúčovým faktorom v rozhodovacom procese. Ako hlavnú výhodu úveru JEREMIE vnímame nižšiu úrokovú sadzbu a nižšiu požiadavku na zabezpečenie úveru, ktorá vychádza zo spolupráce Tatra banky a Slovenského záručného a rozvojového fondu,“ dodáva Burghardt.

Podmienky úveru JEREMIE

Podniky môžu požiadať o nový kontokorentný alebo splátkový úver v maximálnej výške 1 mil. eur so splatnosťou až do 10 rokov. Financovaná investícia, resp. prevádzka musí byť lokalizovaná na Slovensku avšak v menej rozvinutých regiónoch, teda mimo okresov Bratislava, Malacky, Senec a Pezinok.

Úvery JEREMIE sú určené pre malých a stredných podnikateľov s počtom zamestnancov do 250, ročným obratom do 50 mil. eur, s bilančnou sumou do 43 mil. eur.

Viac informácií o podmienkach úveru získajú záujemcovia vo všetkých pobočkách, firemných centrách a obchodných zastúpeniach firemných centier Tatra banky.

Súvisiace články

Aktuálne správy