Warren Buffett: Poradím vám, čoho sa držať, ak rozmýšľate o podnikaní

, Business Insider Foto: TASR/AP

Túto radu dal skupine malých podnikateľov počas slávnosti ukončenia 20. programu firmy Goldman Sachs na podporu podnikania.

"Zajtra ráno, keď sa pozriete do zrkadla po tom, čo ste sa práve zobudili, stačí naň rúžom alebo čímkoľvek napísať "Poteším svojich zákazníkov," nie "Uspokojím svojich zákazník", musí tam byť  "Poteším svojich zákazníkov."

Poukázal pritom na zakladateľa Amazonu, Jeffa Bezosa, ako na "klasický príklad" podnikateľa, ktorý bol vždy zameraný na to, aby potešil svojich zákazníkov.

"Žiadna z činností, ktorá má za úlohu potešiť zákazníkov, nepatrí do kategórie predajných techník, za ktoré by ste mali zaplatiť. Vy ich ani nevnímate, ale oni vlastne po celý čas oslovujú vašich zákazníkov,“ povedal okrem iného Buffett.

"Keď som si kupoval svoje posledné auto, bolo to už pred niekoľkými rokmi, už si nepamätám, koľko som za neho zaplatil, ale jasne si spomínam na skúsenosť, ktorú som vtedy nadobudol."

Buffett vlastní Berkshire Hathaway, ktorá začínala ako malá firma, v priebehu posledných piatich rokov sa ale rozrástla a dnes jej trhová kapitalizácia dosahuje 350 miliárd dolárov. 

Súvisiace články

Aktuálne správy