Firmy sa môžu prihlásiť do súťaže o najlepšiu kanceláriu roka

Počas 40 rokov v zamestnaní strávi človek vo svojej práci viac ako celých deväť rokov. Realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko poukázala na to, že v kanceláriách či v inom pracovnom prostredí trávia ľudia veľkú časť svojho produktívneho života, preto je jeho kvalita čoraz dôležitejšia. Najzaujímavejšie pracovné prostredie sa rozhodla nájsť prostredníctvom súťaže Office roka, ktorá štartuje dnes.
Zmeny v pracovnom prostredí podľa poradenskej firmy odrážajú modernú dobu, v ktorej ľudia žijú. Reflektujú najmä na mladú generáciu, ktorá má rozdielny prístup k pracovným i osobným hodnotám, ako to bolo v minulosti, ale aj na masívny nárast používania moderných technológií.
„Novodobé pracoviská sa často spájajú s prácou z domu, s úsporou nákladov, kanceláriou bez papiera, štrukturálnym znižovaním počtu využívaných priestorov a ich lepším využitím. Vyznačujú sa najmä efektivitou, stimuláciou spolupráce medzi zamestnancami, ich vyššou aktivitou i vzájomnou interaktivitou,“ opísal výkonný riaditeľ spoločnosti Tomáš Hegedűš.
V snahe podporovať výraznejšie zmeny v pracovnom prostredí na Slovensku vyhlásila spoločnosť súťaž Office roka. Jej cieľom je ukázať a vyhodnotiť najzaujímavejšie pracovné prostredia firiem, ktoré pôsobia v SR.
„Prostredníctvom tejto súťaže chceme predstaviť filozofiu, hodnoty a nové trendy v úspešných spoločnostiach, ktoré sa snažia o vytváranie inšpiratívneho, kreatívneho a zdravého pracovného prostredia. Ukážeme firmy, ktoré už dnes pracujú inak,“ priblížil Hegedűš. Na Slovensku ide o pilotný projekt, ktorý prvýkrát štartuje práve dnes. Zámerom je vytvoriť tradíciu a pokračovať v nej každý rok.
Office roka bude mať tento rok dve súťažné kategórie. Hlavnou kategóriou bude súťaž o najkrajšiu či najinšpiratívnejšiu kanceláriu, druhou súťaž o najreprezentatívnejšiu firemnú zasadačku. Víťazov oboch kategórií spomedzi prihlásených firiem vyberie odborná porota, ktorá bude zložená zo zástupcov organizátorov, partnerov súťaže a architektov.
Do súťaže sa môže prihlásiť ktorákoľvek firma pôsobiaca na Slovensku, a to registráciou na webovej stránke súťaže a zaslaním súťažných fotografií svojich pracovných priestorov. Registrácia bude prebiehať od 1. júna až do konca septembra. V októbri budú známi finalisti v oboch kategóriách a v novembri vyhlásia víťazov.

Súvisiace články

Aktuálne správy