O medzinárodné poradenské dni je čoraz väčší záujem

Sociálna poisťovňa spolu s partnerskými inštitúciami v okolitých krajinách už pravidelne organizuje medzinárodné poradenské dni pre poistencov, ktorí majú záujem riešiť si svoje dôchodkové záležitosti.
Naposledy sa konal Slovensko-český poradenský deň v Košiciach dňa 13. apríla 2016. Odborné poradenstvo poskytovali odborníci zo Sociálnej poisťovne a Českej správy sociálneho zabezpečenia. Množstvo záujemcov sa informovalo o dôchodkových dávkach v Slovenskej aj v Českej republike a na jednom mieste mali možnosť získať komplexné a ucelené informácie o svojich nárokoch. Najčastejšie sa zaujímali o obdobia dôchodkového poistenia v jednotlivých štátoch, hodnotenie období poistenia získaných pred 1. januárom 1993, splnenie podmienok nároku na dôchodkové dávky a tiež to, ako si môžu uplatniť nárok na dávku alebo na vyrovnávací príplatok od 1. januára 2016.
Zúčastnení poistenci prejavili spokojnosť s riešením ich dôchodkových záležitostí a ocenili aktivitu Sociálnej poisťovne. Získali takto informácie, ktoré im pomohli lepšie sa orientovať v ich nárokoch a zároveň mali príležitosť si ich riešiť. Aj preto sa poskytovanie medzinárodného poradenstva o dôchodkoch stretáva s čoraz väčším záujmom poistencov.
Najbližšie poradenské dni o dôchodkoch organizuje Sociálna poisťovňa spolu s maďarskou dôchodkovou poisťovňou ONYF 3. mája 2016 v Komárome.
TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy