Kurz eura vzrástol až na 1,1383 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny dnes profitoval zo slabých makroekonomických údajov z USA a vzrástol výrazne nad hranicu 1,13 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.
Kurz eura sa popoludní zvýšil až na 1,1383 USD/EUR, čo je približne o pol centa viac ako ráno. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1343 (v pondelok: 1,1306) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8816 (0,8845) eura.
Rozhodujúcim impulzom pre devízový trh boli dnes popoludní zverejnené údaje z USA, ktoré sklamali očakávania. V marci sa v USA spomalila výstavba domov viac, než sa čakalo, a počet stavebných povolení prekvapivo klesol. Údaje nahrávajú členom menového výboru americkej centrálnej banky (Fed), ktorí podporujú opatrnejšie zvyšovanie úrokových sadzieb.
Už predpoludním podporili kurz spoločnej meny nečakane pozitívne dáta z eurozóny. Index ekonomických očakávaní inštitútu ZEW pre Nemecko vzrástol viac, než sa predpokladalo. Jedným z dôvodov je aj pokles obáv týkajúcich sa vývoja v ekonomike Číny, ktorá je dôležitým obchodným partnerom nemeckých firiem.

Súvisiace články

Aktuálne správy