Faurecia potvrdila predaj aktív firme Plastic Omnium

Predaj sa týka divízie automobilových exteriérov. Transakcia, ktorá sa má uzavrieť v tomto roku zahŕňa podnikanie v oblasti nárazníkov a predných modulov

Spoločnosť Faurecia potvrdila predaj divízie automobilových exteriérov spoločnosti Plastic Omnium. Tieto aktíva majú hodnotu 665 mil. eur. Transakcia, ktorá sa má uzavrieť v tomto roku, zahŕňa podnikanie v oblasti nárazníkov a predných modulov. Tieto aktíva dosiahli v roku 2015 tržby vo výške 2 mld. eur, pričom v tejto oblasti pracuje 7 700 ľudí. Firma Faurecia o tom informovala v utorok.

Táto transakcia, spolu s januárovým predčasným splatením záväzkov vyplývajúcich z cenných papierov, takmer úplne vymaže dlh spoločnosti. Zo stanoviska Faurecie vyplýva, že bude môcť zvýšiť investície do technológií s pridanou hodnotou. Spoločnosť zároveň uviedla, že oblasť kompozitových materiálov v rámci divízie exteriérov automobilov nie je súčasťou predaja.

Faurecia pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave. Firma je jedným z najväčších výrobcov automobilových komponentov v Európe. Do jej portfólia patrí výroba sedadiel, prístrojových dosiek, dverí, protihlukových obložení či výfukových systémov.

Súvisiace články

Aktuálne správy