Tržby firmy Carrefour v prvom kvartáli rástli

Spoločnosť Carrefour v prvom kvartáli dosiahla zrýchlenie rastu tržieb. Prispeli k tomu výrazné tržby v Brazílii, Španielsku a Taliansku. Tržby vo Francúzsku, ktoré tvoria 44 % tržieb celej skupiny, boli v sledovanom období stabilné. Situácia však bola naďalej náročná v Číne, kde tržby klesli o 8,4 %. Spoločnosť Carrefour v prvom kvartáli zaznamenala tržby 20,05 mld. eur, čo je v súlade s očakávaniami analytikov, ktorí počítali so sumou 20,04 mld. eur.

Údaje, ktoré nezahŕňajú vplyvy cien pohonných hmôt, výmenných kurzov a kalendárnych vplyvov, ukázali nárast tržieb o 3,2 %, kým v štvrtom štvrťroku bol tento rast vo výške 2,4 %. Pierre-Jean Sivignon, finančný šéf spoločnosti Carrefour, avizuje, že trhové odhady ziskov spoločnosti na rok 2016 sú primerané. Zisk pred zdanením a úrokmi (EBIT) by mal dosiahnuť 2,5 mld. eur, vlani bol prevádzkový zisk na úrovni 2,45 mld. eur.

Francúzska spoločnosť Carrefour prevádzkuje po celom svete približne 10 800 obchodov v 33 krajinách a zamestnáva približne 381 tisíc zamestnancov. Na slovenský trh spoločnosť vstúpila v roku 2000. V súčasnosti pod značkou Carrefour prevádzkuje predajne v Bratislave, v Košiciach, v Trnave a v Žiline spoločnosť Retail Value Stores, a. s.

Súvisiace články

Aktuálne správy