OTP Banka Slovensko rozhodla o rozdelení zisku za minulý rok

Podľa zverejnených informácií do zákonného rezervného fondu pôjde 10 % zisku, zvyšných 90 % poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov.

Valné zhromaždenie OTP Banky Slovensko, a. s., ktoré sa konalo 7. apríla tohto roka, schválilo rozdelenie zisku za minulý rok. Ako informovala banka, do zákonného rezervného fondu pôjde 10 % zo zisku, zvyšných 90 % zo zisku poputuje do nerozdeleného zisku minulých rokov. Valné zhromaždenie tiež odobrilo výročnú správu, účtovnú závierku za minulý rok a návrh na zmenu stanov. Externým audítorom banky na rok 2016 bude naďalej spoločnosť Deloitte Audit, s. r. o. Za člena dozornej rady valné zhromaždenie opätovne zvolilo Atanáza Popova.

OTP Banka Slovensko dosiahla v minulom roku zisk po zdanení vo výške 2,95 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje značné zlepšenie hospodárenia. V roku 2014 bola banka totiž v strate 443 tis. eur. Čisté úrokové výnosy stúpli o 2 % na 47,3 mil. eur. OTP Banka podľa jej skorších vyjadrení zabezpečila medziročný rast spotrebných úverov obyvateľom o 31 %, bežných účtov od obyvateľov o 15 % a korporátnych vkladov o 18 %.

OTP Banka Slovensko je súčasťou finančnej skupiny OTP Group s pôsobnosťou na slovenskom bankovom trhu od roku 2002. Je univerzálnou bankou s portfóliom produktov a služieb pre fyzické osoby, sektor malých a stredných firiem a právnické osoby.

Súvisiace články

Aktuálne správy