Zamestnanci trnavskej automobilky už videli utajovaný nový model Citroënu

Zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia mali počas celého uplynulého týždňa ojedinelú príležitosť pozrieť si nový model značky Citroën. Spoznali tak v niekoľkomesačnom predstihu pred verejnosťou vzhľad nového vozidla, ktoré sa bude vyrábať v Trnave. Nový model bol v režime utajenia vystavený na jednotlivých prevádzkach.  
Získanie výroby nového modelu Citroën pre automobilku v Trnave oznámila francúzska skupina PSA Peugeot Citroën v apríli 2015. „Budúci líder segmentu B mainstream a najpredávanejšie vozidlo v portfóliu značky Citroën sa bude vyrábať exkluzívne len v trnavskej automobilke na Slovensku. Začiatok jeho produkcie je naplánovaný na koniec roka 2016,“ informoval hovorca automobilky Peter Švec. 
Nový model bude pre Trnavu podľa Šveca výrazným impulzom v podobe opätovného rastu výroby, ktorý by sa v roku 2018 mal dostať na hranicu 360.000 vyrobených vozidiel. Na základe pozitívnych predpovedí rastu v segmente vozidiel vyrábaných v Trnave automobilka ešte na sklonku roku 2015 oznámila nábor na štvrtú pracovnú zmenu, ktorá bude spustená na jar 2017.

Súvisiace články

Aktuálne správy