Daňové úrady budú pre podávanie priznaní otvorené dlhšie

Daňové úrady budú v druhej polovici marca otvorené dlhšie. Finančná správa (FS) SR sa aj tento rok pripravila na najväčší nápor pri podávaní daňových priznaní k dani z príjmu za rok 2015, ktoré treba podať a daň zaplatiť najneskôr 31. marca 2016. Daňové úrady, vrátane pobočiek a kontaktných miest, budú 22. až 24. marca otvorené od 8. do 17. hodiny, 29. a 30. marca do 18. hodiny a posledný deň lehoty na podanie priznania 31. marca do 19. hodiny. Call centrum bude k dispozícii 23. a 24. marca od 8. do 19. hodiny a 29. až 31. marca do polnoci.
„Ak občania či firmy lehotu na podanie daňového priznania nestíhajú, môžu najneskôr 31. marca oznámiť na daňový úrad odklad o tri mesiace a ak mali v minulom roku aj príjmy zo zdrojov v zahraničí, môžu oznámiť odklad najdlhšie o šesť mesiacov. V opačnom prípade do 31. marca 2016 je potrebné nielen daňové priznanie podať, ale daň aj zaplatiť,“ upozornila hovorkyňa FS Patrícia Macíková.
Firmy môžu priznanie poslať buď elektronicky prostredníctvom aplikácie eDane či portálu finančnej správy, môžu ho doručiť poštou v papierovej podobe, alebo osobne do podateľne daňových úradov. FS zabezpečuje preberanie priznaní aj vo vybraných obciach, kde nemá pobočky alebo kontaktné miesta daňových úradov, ich zoznam s časovým harmonogramom zverejnila na svojej stránke www.financnasprava.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy