Vyhlásilo súťaže pre študentov stredných odborných škôl

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR vyhlásilo súťaže pre študentov stredných odborných škôl v pôsobnosti rezortu. Aj tento rok sa tak môžu prihlásiť do súťaží Maják pre dopravu a TOP turistická destinácia regiónu.
„Vyhlásením týchto súťaží chce ministerstvo podporiť žiakov odborných škôl, aby sa aktívne zapájali a vyjadrovali k témam v našom rezorte,“ priblížil hovorca MDVRR Martin Kóňa. Nadobudnuté teoretické vedomosti a odborné zručnosti, ktoré študenti získali na škole, tak môžu podľa jeho slov v týchto súťažiach tvorivo aplikovať v praxi.
Súťažné projekty, ktoré sa umiestnia na prvých troch miestach, získajú Cenu ministra dopravy. V prípade súťaže Maják pre dopravu ide už o tretí ročník, ktorý má podtitul Ekologická inovácia vo verejnej doprave.
„Zámerom pri príprave projektu má byť zlepšenie verejnej dopravy s cieľom šetriť životné prostredie,“ opísal Kóňa. Na súťaži sa môžu zúčastniť žiaci študijných a učebných odborov zameraných na dopravu. Termín uzatvárania záväzných prihlášok je 8. apríla 2016.
V prípade súťaže TOP turistická destinácia regiónu ide o štvrtý ročník. Zapojiť sa do neho môžu žiaci stredných odborných škôl, ktorí študujú v odboroch zameraných na cestovný ruch.
„Cieľom súťažného projektu je propagovať a ponúknuť potenciálnemu návštevníkovi ‚cieľové miesto‘ ako zaujímavú turistickú destináciu,“ doplnil Kóňa. Podľa pravidiel súťaže sa zvolené miesto musí nachádzať na území príslušného samosprávneho kraja, v ktorom sídli stredná odborná škola. Termín uzatvárania záväzných prihlášok je 20. marca 2016.
Do súťaží sa pritom môžu prihlásiť jednotlivci alebo skupiny. Víťazi budú vyhlásení a ocenení na 24. ročníku celoštátnej prezentačnej výstavy stredných odborných škôl Mladý tvorca 2016, ktorá sa uskutoční v dňoch 26. až 28. apríla 2016 v Nitre.

Súvisiace články

Aktuálne správy