Trnava chce udržiavať trávniky skoro za tri milióny eur

Trnava vyhlásila verejnú súťaž na údržbu trávnikov počas štyroch rokov. Služby zahŕňajú kosenie, vyhrabávanie, hnojenie, prevzdušnenie, prerezanie, odburinenie trávnatých plôch, ako aj hrabanie lístia či likvidáciu inváznych rastlín.

Mesto Trnava predpokladá na údržbu trávnikov za štyri roky vynaložiť predbežne 2,41 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,89 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, služby zahŕňajú kosenie, vyhrabávanie, hnojenie, prevzdušnenie, prerezanie, odburinenie trávnatých plôch, ako aj hrabanie lístia, likvidáciu inváznych rastlín, jarné a jesenné čistenie pozemkov, ručné vyzbieranie rozptýleného odpadu, zavlažovanie a údržbu závlahových systémov.

Lehota na predkladanie ponúk je 12. apríla. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií, pričom cena vrátane dane má relatívnu váhu 95 bodov a zľava na položku voči cenníku päť bodov. Zákazka na údržbu trávnikov je rozdelená na dve časti pre šesť mestských častí Trnavy. Predpokladaná hodnota uvedených služieb pre mestské časti Sever a Východ s celkovou plochou verejnej zelene takmer 916 tisíc štvorcových metrov je skoro 900 tis. eur bez dane. Pre mestské časti Stred, Západ, Juh a Modranka s plochou verejnej zelene 1,05 milióna štvorcových metrov dosahujú odhadované náklady 1,51 mil. eur bez dane. Verejné obstarávanie pre mesto zabezpečuje miestna spoločnosť Visions Consulting, s. r. o.

Trnava zároveň zrušila výzvu na predkladanie ponúk pre piatu etapu výstavby skládky komunálneho odpadu na Zavarskej ceste. Mesto to zdôvodnilo nejednoznačne zadefinovanými požiadavkami v súťažných podkladoch v súvislosti s registrom konečných užívateľov. Zistené porušenie zákona o verejnom obstarávaní by mohlo mať zásadný vplyv na jeho výsledok v prípade výberu subdodávateľov na výšku cien subdodávok, resp. cien za dielo v predložených ponukách uchádzačov. Predpokladaná cena ďalších prác na skládke komunálneho odpadu v Trnave za deväť mesiacov bola 1,05 mil. eur bez dane (1,26 mil. eur s daňou). Pripravovaná piata etapa skládky má plochu 2,24 hektára a užitočný objem 690 tisíc kubických metrov. Štyri etapy využívanej skládky majú plochu 7,1 hektára. Skládka je asi 1,5 kilometra východne od zastavanej časti mesta, 850 metrov severovýchodne od cesty tretej triedy Trnava – Zavar.

Súvisiace články

Aktuálne správy