Čínske spoločnosti z oblasti energetiky sa stretli s vedením mesta

Vedenie mesta Žilina sa v piatok 26. februára stretlo so zástupcami čínskych spoločností z oblasti energetiky zo Šanghaja, ktorí sa oboznámili s hospodárskym potenciálom Žiliny a predstavili možnosti investícií. TASR o tom dnes informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
Čínske spoločnosti sa podľa neho venujú najmä moderným technológiám s dôrazom na ochranu životného prostredia a energeticky úsporným budovám. „Členovia čínskej delegácie sa zaujímali o úspory energií v oblasti mestského osvetlenia, o situáciu s komunálnym odpadom, plány energetického využitia komunálneho odpadu, ako lacného a obnoviteľného zdroja, v súlade so smernicami Európskej únie (EÚ) o ekologickom využívaní komunálneho odpadu,“ uviedol hovorca.
Doplnil, že zástupcovia čínskych spoločností sa zaujímali aj o plány mesta vo využití zelených zdrojov energií – solárne zdroje na strechách verejných budov, pripadne budov pod správou mesta. „Témou boli aj ďalšie oblasti spolupráce, napríklad rozvoj vedecko-technickej spolupráce medzi čínskymi spoločnosťami a Žilinskou univerzitou, prípadne inými vedeckými inštitúciami mesta,“ dodal Čorba.

Súvisiace články

Aktuálne správy