Česká banská firma OKD chce prepustiť polovicu zamestnancov

V utorok o tom informovala Česká televízia s odvolaním sa na šéfa OKD Dala Ekmarka. V roku 2018 by tak spoločnosť mala zamestnávať približne 5 tis. ľudí

Česká ťažobná firma OKD, divízia spoločnosti New World Resources (NWR), chce do dvoch rokov prepustiť polovicu svojich zamestnancov. Ide o súčasť reštrukturalizačného plánu. V utorok o tom informovala Česká televízia s odvolaním sa na generálneho riaditeľa OKD Dala Ekmarka. V roku 2018 by tak spoločnosť mala zamestnávať približne 5 tis. ľudí. Hovorcovia spoločností OKD a NWR situáciu nekomentovali.

V polovici januára český minister priemyslu Jan Mládek informoval, že česká vláda a spoločnosť NWR budú pokračovať v rokovaniach o reorganizácii problémovej divízie OKD, ťažiacej čierne uhlie, ako aj o možnom predaji jednej z jej baní. „Dohodli sme sa na separátnych rokovaniach o dvoch veciach,“ povedal vtedy minister novinárom po tom, ako spolu s ďalšími členmi vlády diskutoval s manažmentom firmy. „Prvou vecou je reorganizácia OKD, aby sme videli, či môžeme dosiahnuť dohodu. A druhou potom predaj bane Frenštát za jednu korunu,“ konštatoval Mládek.

Súvisiace články

Aktuálne správy