Východoslovenskí vodári chcú rozšíriť úpravňu vody v Stakčíne

Intenzifikácia objektov úpravne vody v Stakčíne v okrese Snina môže podľa predpokladov stáť predbežne 30,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Východoslovenská vodárenská spoločnosť plánuje projekt financovať aj s využitím peňazí Európskej únie.

Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. (VVS) so sídlom v Košiciach plánuje intenzifikáciu objektov úpravne vody v Stakčíne v okrese Snina. Odhadované náklady investície sú predbežne 30,1 mil. eur. Ako vyplýva z predbežného oznámenia o príprave verejného obstarávania, práce by mali trvať dvadsať mesiacov.

Vodári chcú súťaž začať 23. novembra a projekt financovať z peňazí Európskej únie, zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov. Úpravňa vody v Stakčíne je najväčšia na Slovensku. Priteká do nej voda z vodárenskej nádrže Starina na hornom povodí rieky Cirocha v Národnom parku Poloniny.

Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s. bola založená v apríli 2003 a má základné imanie 232,166 mil. eur. Vznikla z bývalého štátneho podniku Východoslovenské vodárne a kanalizácie, keď sa jeho majetok rozdelil medzi VVS a Podtatranskú vodárenskú spoločnosť, a. s. VVS zabezpečuje výrobu a dodávku pitnej vody, distribúciu vody, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v šestnástich okresoch Košického, Prešovského a čiastočne aj Banskobystrického kraja.

Súvisiace články

Aktuálne správy