Skalický Grafobal získal dve ocenenia Obal roku 2015

Z medzinárodnej súťaže obalov v Prahe si skalický Grafobal priniesol dve ocenenia Obal roku 2015. Získal ich v kategórii Potraviny za darčekové kazety. Sú určené pre výnimočné slovenské produkty – na skalické vína a na doma i v zahraničí oceňované prírodné zrejúce syry.
Oba produkty majú právo zúčastniť sa na prestížnej celosvetovej obalovej súťaži WorldStar Packaging Awards. To je najvyššie možné ocenenie tohto druhu výrobkov na svete, vo všeobecnosti vnímané ako obalový Oscar. Grafobal, ktorý si v novembri pripomína 110 rokov nepretržitej výroby, získal toto svetové ocenenie pre obaly už osemkrát. TASR o tom informoval generálny riaditeľ Grafobalu, a.s., Marián Kožíšek.
Obal roku je česká národná súťaž s možnosťou účasti zahraničných firiem, ktoré sa podieľajú na zaujímavom grafickom riešení. Cieľom je vyzdvihnúť a propagovať najlepšie myšlienky, inovácie a technológie v oblasti obalov. Rovnako ako na WorldStar Packaging Awards sú obaly posudzované v kategóriách potraviny, kozmetika, farmaceutické produkty, čistiace a pracie prostriedky, elektronika a spotrebiče, automotive a ostatné. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa konalo v Prahe 4. novembra.

Súvisiace články

Aktuálne správy