Erste Group dosiahla v 3. kvartáli čistý zisk 276,9 mil. eur

Rakúska banková skupina znížila odhad rezerv na krytie rizík spojených s problémovými úvermi a mimoriadnymi daňami v bankovom sektore.

Rakúska banka Erste Group v treťom štvrťroku dosiahla čistý zisk 276,9 mil. eur. Pohodlne tak prekonala priemerný odhad analytikov oslovených agentúrou Reuters na úrovni 206 mil. eur. Spoločnosť zároveň znížila odhad rezerv na krytie rizík spojených s problémovými úvermi a mimoriadnymi daňami v bankovom sektore. Náklady na zlé úvery sa majú pohybovať v rozpätí 750 až 950 mil. eur a výdavky spojené s bankovými daňami dosiahnu zhruba 320 mil. eur. Tretí najväčší poskytovateľ úverov v krajinách strednej a východnej Európy ďalej v piatok informoval, že ukazovateľ kapitálovej primeranosti Tier 1 zlepšil na 11,6 %.

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy