Spojenú školu v Partizánskom budú rekonštruovať

Spojenú školu v Partizánskom čaká v nasledujúcom období rekonštrukcia väčšieho rozsahu. Na dodávateľa prác, ktoré budú pozostávať zo zateplenia obvodového plášťa budovy a strechy, už vyhlásil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako zriaďovateľ školy verejnú súťaž. Náklady na opravu odhadol na 280.500 eur bez dane z pridanej hodnoty.
„Pri obhliadke objektu Spojenej školy v Partizánskom sa zistilo, že konštrukčné prvky – fasáda, výplne otvorov a strecha vykazujú zlý technický až havarijný stav, ktorý je nutné urýchlene riešiť. Objekt školy je v plnej prevádzke, prebieha tu vyučovací proces, kde je zvýšený pohyb žiakov, ale technický stav týchto konštrukčných prvkov si vyžaduje kompletnú obnovu,“ zdôvodnila realizáciu investície vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová.
Ako pokračovala, škola si je vedomá zlého technického stavu týchto konštrukčných prvkov, ale modernizácia je finančne veľmi náročná a vo vlastnej réžii ju nie je schopná financovať. Lokálne opravovala najviac poškodené miesta. „V súčasnosti je stav už neudržateľný, lokálne opravy už nestačia, preto je nutné realizovať kompletnú obnovu týchto konštrukčných prvkov skôr, ako dôjde k zraneniu osôb pohybujúcich sa v tejto časti budovy. Kompletnú modernizáciu budovy je nutné riešiť z hľadiska technického, tepelno-technického, ekonomického, ako aj estetického,“ vysvetlila.
Záujemcovia o realizáciu rekonštrukcie môžu v zmysle zverejnenej súťaže predkladať svoje ponuky do 16. novembra. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia cena. Investíciu bude TSK hradiť zo svojho rozpočtu.

Súvisiace články

Aktuálne správy