Protherm Production otvoril v Skalici nové testovacie centrum

Nové testovacie centrum v priestoroch závodu na výrobu kotlov v Skalici dnes otvorila spoločnosť Protherm Production. Investícia 1,3 milióna eur súvisí s nárastom kompetencií v rámci materskej skupiny Vaillant Group so sídlom v Nemecku.
Centrum poskytne technické zázemie pre podporu vývoja. Budú sa v ňom testovať závesné aj stacionárne kotly a ich hydraulické komponenty. Modernizácia sa realizovala s ohľadom na dlhodobú stratégiu spoločnosti v oblasti znižovania dosahu výroby na životné prostredie a zvyšovania bezpečnosti pracovníkov. Jedna z najvýznamnejších zmien sa týkala inštalácie uzatvoreného systému chladenia vody, v dôsledku ktorého sa ročne ušetrí až 10.000 kubických metrov vody, čo predstavuje 50-% úsporu vody.
Prípravy na modernizáciu centra odštartovali v Skalici ešte v roku 2014. Rozšírenie existujúcich priestorov testovacieho centra a inštalácia najmodernejších technológií sa uskutočnili v priebehu piatich mesiacov. Súčasťou bola aj nová miestnosť pre certifikačné merania, ktorá spĺňa normu ISO 17025. V priestoroch inštalovali osem nových testovacích pracovísk pre vývojové testy kotlov, niekoľko testovacích zariadení na testy životnosti vykurovacích zariadení, dva certifikačné skúšobné zariadenia a klimatickú komoru pre testy kotlov pri nízkych teplotách. Pribudli tiež nové technológie určené na testovanie hydraulických komponentov.
Modernizácia predstavuje jednu z najvýznamnejších udalostí v súvislosti s rozšírením kompetencií pre Skalicu. „Testovacie centrum je však iba časť z celkovej investície 4,6 milióna eur určenej pre tento rok do výroby, modernizácie a zavádzania nových produktov,“ informoval riaditeľ závodu Peter Kuba.
Spoločnosť Protherm Production, ktorá na Slovensku pôsobí pod hlavičkou Vaillant Group od roku 2001, sa stále rozrastá a patrí k najväčším zamestnávateľom v regióne Záhorie. Momentálne zamestnáva zhruba 500 ľudí. V skalickom závode vyrába kotly pre trhy 24 krajín Európy, Ázie aj Afriky. S testovaním kotlov a hydraulických zariadení má závod dlhodobé skúsenosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy