Diaľničiari vymenia mostné závery za vyše 5 mil. eur

Zákazku Národnej diaľničnej spoločnosti na výmenu mostných záverov na štyri roky získala firma Via Flex zo Skalice. Za environmentálny stavebný dozor pri projektových a stavebných prácach počas štyroch rokov predpokladajú diaľničiari zaplatiť 448 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) chce na výmenu mostných záverov typu GHH a asfaltových mostných záverov za mechanické na mostoch vo svojej správe vynaložiť 4,27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,12 mil. eur vrátane dane). Za dodávateľa vybrala firmu Via Flex, s. r. o. zo Skalice spomedzi ponúk troch uchádzačov, pričom jedného vylúčila. Vyplýva to z informácie o uzavretí zmluvy na základe výzvy na predkladanie ponúk z júla. Predpokladaná cena prác plánovaných na štyri roky bola takmer 4,5 mil. eur bez dane (5,39 mil. eur s daňou).

Diaľničiari zároveň vyhlásili verejnú súťaž na výkon činnosti environmentálneho stavebného dozoru. Predpokladaná cena za tieto služby pri zabezpečení kontroly záujmov ochrany životného prostredia počas projektových a stavebných prác za štyri roky je 448 tis. eur bez dane (537,6 tis. eur s daňou). „Počas platnosti a účinnosti rámcovej dohody sa poskytovanie služieb činnosti stavebného dozoru predpokladá v rozsahu 12 800 hodín,“ oznámila NDS. Rámcovú dohodu plánuje uzavrieť s viacerými uchádzačmi. Tento projekt by chcela financovať aj s využitím peňazí Európskej únie, lehotu na predkladanie ponúk určila na 8. decembra.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy