Tempo rastu čínskej ekonomiky by nemalo klesnúť pod 6,5 %

Čína má podmienky na to, aby v nasledujúcich piatich rokoch udržala tempo rastu hospodárstva na "strednej až stredne vysokej úrovni".

Čína má podmienky na to, aby v nasledujúcich piatich rokoch udržala tempo rastu hospodárstva na „strednej až stredne vysokej úrovni“. Uvádza sa v dnešnom vyhlásení čínskej komisie pre národný rozvoj a reformy (NDRC). Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Predseda komisie Sü Šao-š‘ zároveň skonštatoval, že čínska vláda má v pláne venovať viac pozornosti údajom o vývoji zamestnanosti, príjmoch obyvateľstva a spotrebiteľským cenách ako číslam o tempe hospodárskeho rastu.
Sü Šao-š‘ zdôraznil, že základy pre ďalšie zlepšovanie výkonu čínskeho hospodárstva v dlhodobom časovom horizonte sa nezmenili.
Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, medziročné tempo rastu čínskej ekonomiky by v nasledujúcich piatich rokoch nemalo byť nižšie ako 6,5 %.
Čínska štátna agentúra Sinchua v tejto súvislosti pripomína, že vláda potrebuje dosiahnuť hospodársky rast na úrovni aspoň 6,5 %, aby splnila svoj dlhodobý cieľ, ktorým je zdvojnásobiť veľkosť čínskej ekonomiky do roku 2020 oproti roku 2010.

Súvisiace články

Aktuálne správy