Ryanair očakáva zisk na hornej hranici prognózy

Spoločnosť Ryanair očakáva, že dosiahne celoročný zisk, ktorý bude na hornej hranici predpokladaného rozpätia. V pondelok írsky letecký prepravca uviedol, že jeho celoročný zisk bude na hornej hranici intervalu od 1,175 mld. eur do 1,225 mld. eur. Firma zároveň očakáva, že vo finančnom roku, ktorý sa končí v marci, prepraví 105 mil. pasažierov, hoci pôvodná prognóza počítala s počtom 104 mil. pasažierov.

K zvýšeniu celoročnej prognózy pristúpil letecký prepravca v úvode septembra, keď svoj celoročný odhad zisku zvýšil o 25 %. V lete sa totiž pod zlepšenie prognózy podpísalo nepriaznivé počasie v severnej Európe a sila britskej libry. Šéf firmy Michael O’Leary zároveň očakáva, že do roku 2024 írsky letecký prepravca ročne prepraví 180 mil. pasažierov. Pôvodné odhady hovorili o počte 160 mil. ľudí. K vyššiemu počtu však prispieva nižšia miera neobsadených sedadiel.

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

Súvisiace články

Aktuálne správy