Holcim Business Services žiada investičnú pomoc vo výške 652.000 eur

Košická firma Holcim Business Services, s. r. o., žiada štátnu investičnú pomoc vo výške 652.000 eur na realizáciu investičného zámeru rozšírenia centra strategických služieb v Košiciach. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes schválila vláda. Uskutočnením zámeru sa do konca roku 2016 má vytvoriť 80 nových pracovných miest.
V súvislosti s plánovanou realizáciou zámeru požaduje spoločnosť poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 172.000 eur a vo forme príspevku na vytvorenie nových pracovných miest v hodnote 480.000 eur.
„Realizácia investičného zámeru s investičnými nákladmi vo výške 688.000 eur a oprávnenými mzdovými nákladmi vo výške 3,16 milióna eur sa uskutoční do konca roka 2015,“ spresnil rezort hospodárstva.
Spoločnosť Holcim Business Services, s. r. o., Košice zapísali do Obchodného registra SR v októbri 2013. Má základné imanie vo výške 2 milióny eur, jej jediným spoločníkom je Holcim Auslandbeteiligungs GmbH so sídlom v nemeckom Hamburgu. Predmetom podnikania košickej firmy je najmä sprostredkovanie v obchode, službách a výrobe, IT služby, administratívne služby, poradenstvo v oblasti podnikania, organizačno-ekonomické a konzultačné služby a účtovníctvo.

Súvisiace články

Aktuálne správy