Slovenská pošta si nechá vypracovať projektové dokumentácie

Predpokladaná cena za vypracovanie projektových dokumentácií pre Slovenskú poštu počas dvoch rokov dosahuje 800 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, súčasťou zákazky je vykonávanie občasného odborného autorského dohľadu počas realizácie a technická pomoc.

Štátna Slovenská pošta, a. s. chce na vypracovanie projektových dokumentácií pre svoje potreby za dva roky vynaložiť predbežne 800 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (960 tis. eur vrátane dane). Súčasťou zákazky je vykonávanie občasného odborného autorského dohľadu počas realizácie a technická pomoc. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, lehota na predkladanie ponúk je 7. decembra.

Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka, keď výška zľavy z cien v percentách a výška zľavy z odporúčaných minimálnych hodinových sadzieb podľa sadzobníka pre navrhovanie cien projektových prác a inžinierskych činností pre roky 2015 a 2016 majú relatívnu váhu po 45 %. Ďalším kritériom je cena za jednu hodinu výkonu občasného autorského dohľadu na jedného človeka bez DPH s váhou 10 %.

„Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená vzhľadom na výšku investícií na úrovni približne 5,7 % z objemu predpokladaných stavebných prác,“ informovala nedávno hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. Úspešný uchádzač bude zabezpečovať službu celoplošne, na území celého Slovenska.

Uchádzači majú preukázať, že v uvedenej oblasti dosiahli v rokoch 2012 až 2014 celkový obrat minimálne 1,2 mil. eur bez dane. Referencie sa musia týkať zhotovenia najmenej sto projektových dokumentácií na objekty charakteru služieb priehradkové pracoviská a stavby, v ktorých sa nachádzajú, v celkovej výške aspoň 600 tis. eur, sto dokumentácií na priehradkové pracoviská (frontoffice) za 150 tis. eur a sto dokumentácií požiarnej bezpečnosti stavby v minimálnom objeme 250 tis. eur bez dane.

Poštová spoločnosť investovala v minulom a tomto roku do svojich pobočiek takmer 14 mil. eur a v priebehu dvoch rokov štandardne zrealizuje rekonštrukčné práce na viac ako 50-tich pobočkách. V súčasnosti prevádzkuje 1 650 objektov, z toho 539 vo svojom vlastníctve, na celom Slovensku.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur. Mení sa z tradičného poštového operátora na poskytovateľa širokého portfólia služieb obyvateľom, sprehľadnila doručovanie balíkov, pripravila nové poistné služby a spolupracuje s firmou SWAN pri prevádzke štvrtého domáceho mobilného operátora 4ka.

Súvisiace články

Aktuálne správy