Grécke banky sa musia rekapitalizovať do konca roku

Vo štvrtok to vyhlásil viceprezident Európskej komisie (EK) Valdis Dombrovskis. V rámci tejto dohody Grécko dostane na rekapitalizáciu bánk do 25 mld. eur

ATÉNY 27. októbra (SITA, Reuters) – Grécko potrebuje, aby sa najväčšie banky v krajine rekapitalizovali do konca tohto roku. Vo štvrtok to vyhlásil viceprezident Európskej komisie (EK) Valdis Dombrovskis. „Všetci sme sa zhodli, že rekapitalizáciu bánk treba ukončiť do konca roku,“ povedal Dombrovskis po stretnutí so šéfom gréckej centrálnej banky Yannisom Stournarasom.

Valdis Dombrovskis navštívil Atény, aby rokoval o reformách, ktoré musí Grécko uskutočniť v rámci podmienok tretieho balíka pomoci v hodnote 86 mld. eur. V rámci tejto dohody Grécko dostane na rekapitalizáciu bánk do 25 mld. eur. Jednotný mechanizmus bankového dohľadu Európskej centrálnej banky (ECB) v súčasnosti vyhodnocuje kapitálové potreby štyroch gréckych bánk. Ide o spoločnosti National Bank of Greece , Piraeus, Alpha Bank a Eurobank. Podľa odhadov by výsledky mali byť známe 31. októbra.

Súvisiace články

Aktuálne správy