NDS začala tender na servis a opravy technológie v Sitine

Servisná činnosť a opravy technologickej časti tunela Sitina na diaľnici D2 a informačného systému diaľnice D1, D2 a D4 v správe strediska Bratislava za štyri roky môže stáť predbežne 4,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na výkon servisnej činnosti a opráv technologickej časti tunela Sitina na diaľnici D2 a informačného systému diaľnice D1, D2 a D4 v pôsobnosti strediska Bratislava. Na poskytovanie týchto služieb počas štyroch rokov predpokladá vynaložiť predbežne 4,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Lehota na predkladanie ponúk je 24. novembra. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe štyroch kritérií, keď cena za servis a údržbu za štyri roky má najvyššiu relatívnu váhu, a to 80 %. Cena náhradných dielov má váhu 10 %, hodinová sadzba za opravy tunela Sitina a informačného systému diaľnice po 5 %. Požadovaný celkový objem poskytnutých služieb za servisnú činnosť a opravy technologického vybavenia tunela a informačného systému diaľnice v rokoch 2012 až 2014 je 1,5 mil. eur bez DPH. Z toho aspoň jedna zákazka musí mať hodnotu minimálne 500 tis. eur bez dane.

Diaľničiari zároveň chcú za výmenu a záručný servis meračov fyzikálnych veličín v tuneli Branisko na úseku D1 Beharovce – Fričovce zaplatiť podľa odhadov 315 tis. eur bez dane. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, dôvodom výmeny meračov pre vzduchotechnické zariadenia a centrálny riadiaci systém je ich morálne a fyzické opotrebovanie po jedenásťročnej prevádzke a vplyv agresívneho prostredia v tuneli. Uchádzači môžu predkladať ponuky do 20. novembra a rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka, pričom cena za dodanie a inštaláciu meračov má relatívnu váhu 80 % a cena za servis 20 %. Ak z objektívnych dôvodov nebude možné zákazku uskutočniť v roku 2016, jej realizácia sa presunie do nasledujúceho roka. Môže sa tak stať výhradne počas uzávierky tunela Branisko na jar (v apríli alebo v máji), prípadne na jeseň (v septembri alebo v októbri) najviac za sedem dní.

NDS pripravuje aj modernizáciu uzatvoreného televízneho okruhu tunela Branisko za predpokladanú cenu 3,5 mil. eur bez dane.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy