Kapacita priemyselného Prologis Parku Bratislava je takmer vyčerpaná

V Prologis Parku Bratislava sa začala výstavba tretej špekulatívnej budovy. Informovala o tom spoločnosť Prologis, ktorá je vlastníkom priemyselného parku pri Senci. Distribučná budova DC10B s rozlohou 17.300 štvorcových metrov (m2) je už vopred prenajatá zo 72 % a dokončená by mala byť v 1. štvrťroku 2016.
Vývoj je podľa spoločnosti odpoveďou na vysoký dopyt v bratislavskom regióne. Dve rozostavané špekulatívne budovy DC12 a DC13 sú už vopred prenajaté z 50 %. Po dokončení budovy DC9, ktorá je stavaná na mieru, dosiahne park plnú kapacitu. Celková rozloha parku bude 320.000 m2 a pôjde o najväčší park Prologis v regióne strednej a východnej Európy.
Predprenájmy v novej budove Prologis Parku Bratislava zahŕňajú 7000 m2 pre rakúskeho poskytovateľa logistických a dopravných služieb Lagermax a 6400 m2 pre slovenského internetového predajcu spotrebného tovaru a elektroniky Elektrosped.
„Tento rok bol, čo sa týka novej výstavby v oblasti Senca, rekordný – najvyšší od roku 2008. Vzhľadom na silný dopyt našich zákazníkov a nedávny úspech Prologis so špekulatívnou výstavbou sme sa rozhodli park rozšíriť o budovu DC10B, ktorá je prenajatá zo 72 % len niekoľko týždňov po oznámení,“ uviedol senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre Českú republiku a Slovensko Martin Polák.
Prologis Park Bratislava je priemyselný park nachádzajúci sa 24 kilometrov východne od centra Bratislavy, dva kilometre od Senca a 16 kilometrov od medzinárodného letiska. V súčasnosti pozostáva z viac ako 250.000 m2 výrobných a distribučných priestorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy