Samsung sa sťahuje z Londýnskej centrály: Ktorú krajinu si vyberie?

, thenews.pl Foto: SITA

Nepotvrdené správy hovoria o tom, že kórejský technologický gigant Samsung chce premiestniť svoje európske sídlo z Londýna do poľského hlavného mesta, Varšavy, aj keď spoločnosť tento scenár popiera.

V utorok priniesol soulský Korea Herald správu, že Samsung, jeden z najväčších výrobcov elektroniky na svete, uvažuje o tom, že by presunul svoju základňu v Európe do Poľska. Noviny citovali zdroj blízky spoločnosti, ktorý potvrdil, že „takýto krok sa uvažuje, spoločne s prepúšťaním zamestnancov v Európe. Premiestnenie by mohlo byť súčasťou reštrukturalizácie podnikateľskej činnosti, kvôli stagnujúcemu predaju." V minulom roku klesli Samsung v Európe tržby o 22,7 percenta.

V stredu už článok na webe Korea Herald nebol, odstránili ho s tým, že spoločnosť vehementne popiera tieto informácie. Pripomeňme, že Samsung už prevádzkuje výskumné a vývojové stredisko vo Varšave.

V poslednom čase sa hovorilo aj o iných medzinárodných konglomerátoch, ktoré zvažovali investície v Poľsku. Automobilka Jaguar Land Rove zvažovala otvoriť poľský závod, ale namiesto toho sa rozhodla investovať na Slovensku, ktoré spolu s ďalšími krajinami strednej a východnej Európy ponúka mnoho stimulov pre zahraničné investície.

Súvisiace články

Aktuálne správy