Firma SABMiller je pripravená prijať ponuku AB InBev

AB InBev vo svojom stanovisku uviedla, že je v princípe ochotná zaplatiť 44 britských libier za jednu akciu spoločnosti SABMiller v hotovosti s čiastočnou alternatívou vo forme akcií, ktorá sa týka 41 % akcií.

Spoločnosť SABMiller v utorok akceptovala piatu ponuku firmy Anheuser-Busch InBev (AB InBev) na odkúpenie. AB InBev vo svojom stanovisku uviedla, že je v princípe ochotná zaplatiť 44 britských libier (GBP) za jednu akciu spoločnosti SABMiller v hotovosti s čiastočnou alternatívou vo forme akcií, ktorá sa týka 41 % akcií. Balík akcií sa tak predá za 68 mld. GBP.

 

Firma SABMiller naznačila, že jej predstavenstvo je pripravené akceptovať ponuku AB InBev. Zároveň spoločnosť požiadala o dvojtýždňové predĺženie lehoty na predkladanie ponúk pre konkurentov. Táto lehota tak potrvá do 28. októbra. Firmy sa dohodli, že AB InBev zaplatí spoločnosti SABMiller poplatok 3 mld. USD v prípade, že transakciu zastavia regulačné orgány, tiež v prípade, že akcionári AB InBev transakciu neschvália. Utorková ponuka prekonala pondelkovú. V úvode týždňa AB InBev ponúkla 43,50 GBP za jednu akciu.

Transakcia sa svojou hodnotou dostane medzi päť najväčších v histórii. Zároveň ide o najväčšie prevzatie britskej firmy v histórii.

(1 EUR = 1,1373 USD)
(1 EUR = 0,7401 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy