Investori zo Silicon Valley prídu do Bratislavy na TechMatch Slovakia 2015

startupy budú mať už onedlho možnosť stretnúť sa s investormi z amerického Silicon Valley na podujatí TechMatch Slovakia 2015. Uskutoční sa 12. až 16. októbra v Bratislave, jeho organizátorom je Slovak BusinessAgency (SBA). Záštitu nad podujatím prevzal podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír. Slovenské startupy vyberie komisia zložená z odborníkov z verejného, súkromného, investorského a akademického prostredia.
„Chceme spojiť najinovatívnejšie startupy s investormi a korporáciami. Podujatie sústredí v Bratislave 30 zástupcov najvýznamnejších nadnárodných korporácií ako Adobe, Fujitsu, LG, Oracle, Salesforce, Sony a profesorov z Univerzity v Berkeley, investorov zo Silicon Valley a 60 startupov zo Slovenska a Európy. Hlavný spíker bude zo Silicon Valley,“ povedal pre TASR generálny riaditeľ SBA Branislav Šafárik.
Prvé dva dni budú experti zo Silicon Valley v Bootcampe zdokonaľovať schopnosti startupistov v prezentovaní sa. Tieto zručnosti startupisti zúročia nasledujúce dva dni, keď predstúpia so svojimi nápadmi pred odbornú porotu a potenciálnych investorov. Ďalšie dva dni vystúpia s príhovormi, prednáškami a panelovými diskusiami svetovo známe osobnosti z oblasti technológií a inovácií. Posledný deň budú mať startupisti možnosť stretnúť sa individuálne s investormi.
Možnosť pre startupy prihlásiť sa na podujatie a viac informácií je na www.sbagency.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy