Po predchádzajúcom poklese európske akciové trhy mierne vzrástli

Po utorkovom poklese a dnešnom dni plnom výkyvov zaznamenali európske akciové trhy na záver obchodovania mierny rast, keď ich nahor potiahlo najmä opätovné zotavenie akcií automobiliek, ako aj rast akcií spoločností pôsobiacich v cestovnom ruchu. Informovala o tom agentúra Reuters.
Najmä hodnota akcií Volkswagenu vzrástla na záver obchodovania o 5,19 %. Za predchádzajúce dva dni pritom akcie VW stratili viac než tretinu svojej hodnoty po tom, ako spoločnosť priznala podvádzanie pri emisných testoch v Spojených štátoch. Kauza už stála funkciu výkonného riaditeľa spoločnosti Martina Winterkorna, ktorý dnes oznámil svoju rezignáciu.
Hlavný index nemeckej burzy DAX vzrástol na záver obchodovania o 0,44 %. Paneurópsky index FTSEurofirst 300 zaznamenal na záver obchodovania rast o 0,02 %, čo predstavuje slabší záver oproti rastu počas obchodovania.
Približne 1-% rast zaznamenal index zahrňujúci akcie spoločností v oblasti cestovného ruchu a zábavného priemyslu. Výrazne, o 4,7 %, sa zvýšila hodnota akcií leteckej spoločnosti International Airlines Group (IAG), ktorá zvýšila prognózu svojho zisku.
O vyše 0,7 % vzrástol index zahrňujúci európske ropné a plynárenské spoločnosti. Aj v jeho prípade však bol rast na záver obchodovacieho dňa slabší, než počas jeho priebehu.

Súvisiace články

Aktuálne správy