Slovenská pošta začala tender na nové rovnošaty a odevy

Predpokladaná cena za dodávku rovnošiat a pracovných odevov pre zamestnancov Slovenskej pošty počas troch rokov je predbežne 4,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Slovenská pošta, a.s. vyhlásila avizovanú verejnú súťaž na dodávku rovnošiat a pracovných odevov pre svojich zamestnancov. Predpokladaná cena za ich obmenu počas troch rokov je 4,32 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,18 mil. eur vrátane dane). Lehota na predkladanie ponúk je 26. októbra, rozhoduje najnižšia cena a dodávateľ má vzísť z následnej elektronickej aukcie.

„Uchádzači, ktorí splnia podmienky účasti a požiadavky, budú po vyhodnotení ponúk komisiou vyzvaní na účasť v elektronickej aukcii a na vloženie cien z ponuky. Predmetom elektronickej aukcie bude predkladanie nových cien upravených smerom nadol za účelom zostavenia ponúk automatizovaným vyhodnotením,“ informovala Slovenská pošta vo Vestníku verejného obstarávania. Jednou z podmienok účasti je poskytovanie textilných a odevných výrobkov v rokoch 2011 až 2014 v minimálnej hodnote 500 tis. eur bez dane ročne a s distribúciou najmenej na päťsto odberných miest.

Slovenská pošta poskytuje rovnošaty vybraným vyše 11 tisíc zamestnancom v piatich kategóriách. Má 5 940 priehradkových zamestnancov a vedúcich pôšt, ako aj 5 100 poštových doručovateľov, ktorí pracujú prevažne v teréne. „Úspešný uchádzač ušije, zabalí a dodá rovnošatu, resp. pracovný odev každému oprávnenému zamestnancovi. Rámcovú dohodu s dodávateľom tovaru plánujeme uzatvoriť na obdobie 36 mesiacov s účinnosťou od 1. decembra 2015,“ informovala minulý týždeň hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Platnosť súčasnej rámcovej dohody na dodávku rovnošiat a pracovných odevov s dodávateľom Zornica Banko Fashion, a.s. Bánovce nad Bebravou z decembra 2011 končí v novembri 2015. Zmluvná cena je 4,3 mil. eur bez dane (5,16 mil. eur s daňou), z toho za dodávku rovnošiat 4,16 mil. eur a pracovných odevov 141,6 tis. eur bez dane.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur. Spoločnosť sa mení z tradičného poštového operátora na poskytovateľa širokého portfólia služieb obyvateľom, sprehľadnila doručovanie balíkov a pripravila nové poistné služby.

Súvisiace články

Aktuálne správy