Cena za rasistické výroky: Miliardár Trump predal Miss Universe

, ČTK;businessinsider Foto: SITA

Americký miliardár Donald Trump predal spoločnosť Miss Universe Organization, ktorá usporadúva Miss Universe a ďalšie súťaže krásy, spoločnosti WME / IMG. Oznámenie prichádza len niekoľko dní potom, čo Trump informoval, že kúpil podiely v NBC Universal, ktoré práva k populárnej súťaži vlastnila. Spoločnosť ale nechcela s Trumpom spolupracovať kvôli jeho rasistickým výrokom na adresu Mexičanov.

NBC Universal, ktorá usporadúva súťaže ako je Miss Universe, Miss USA a Miss Teen USA sa rozhodla s Trumpom nespolupracovať po tom, čo sa Trump ako uchádzač o úrad prezidenta USA počas svojho júnového prejavu nevyberavo vyjadroval o Mexičanoch. Povedal vtedy, že Mexičania prinášajú do USA len drogy a kriminalitu a nazval ich "násilníkmi", pripomína agentúra AP. NBC Universal sa vyjadrila, že kvôli Trumpovi relácie, na ktoré nakúpil práva, neodvysiela. V poslednej chvíli sa podarilo dohodu uzavrieť s kanálom Reelz, nakoniec si ale pred televízor sadlo o 4 milióny divákov menej, než v predchádzajúcom roku, keď program odvysielala NBC.

Trump k predaju vydal nasledovné vyhlásenie. "Ako vlastník som si naozaj užil Miss Universe, Miss USA aj Miss Teen USA. Keď som to pred mnohými rokmi kúpil, boli vo vážnych problémoch. Bolo mi veľkou cťou pomôcť im k takému úspechu… Teraz sa dostali do rúk veľkej spoločnosti, ktorá ich dovedie k ešte väčšiemu úspechu."

WME / IMG je talentová a mediálna agentúra, ktorá pôsobí aj v oblasti módy a športu. Usporadúva módne týždne v New Yorku, Berlíne a Sydney či hudobný festival Lollapalooza.

Podľa denníka Financial Times sa hodnota Miss Universe pohybuje v rozmedzí od päť miliónov do 25 miliónov dolárov a jej ročné príjmy predstavujú 3,4 milióna dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy