Mondelez neplánuje bezprostredný predaj divízie syrov

Spoločnosť Mondelez International bezprostredne neplánuje odpredaj divíziu syrových výrobkov, ktorú pred dvoma mesiacmi vyčlenila do samostatnej jednotky. O vytvorení samostatnej jednotky spoločnosť hovorila už minulý rok. To vyvolalo špekulácie o možnom predaji.

"Samozrejme, že sa pozeráme na rôzne časti nášho portfólia, nemáme však v úmysle v súčasnosti zmeniť prístup k syrovým výrobkom a potravinám," povedal prezident Mondelez Europe Hubert Weber. Zároveň uviedol, že divízia syrových výrobkov a potravín sa musela odčleniť od podnikania s kávou. Táto divízia sa totiž skombinovala s aktívami spoločnosti D.E Master Blenders.

 

Príjmy spoločnosti Mondelez v Európe v druhom kvartáli klesli o takmer 17 %. Spoločnosť zvýšila ceny čokolád a kávy, aby vyvážila vyššie náklady spojené s kakaom a mliečnymi produktmi.

Skupina spoločností Mondelez International je svetovým výrobcom čokolády, sušienok, žuvačiek, bonbónov, kávy a rozpustných nápojov. Vznikla v októbri 2012 rozdelením spoločnosti Kraft Foods na dve samostatné firmy. Skupina v súčasnosti zamestnáva 110 tis. ľudí a výrobky predáva v 165 krajinách. Na Slovensku má zastúpenie ako spoločnosť Mondelez Slovakia, s. r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy