EK ešte nerozhodla o ďalších krokoch voči spoločnosti Google

Európska komisia ešte stále nerozhodla o tom, či podá žalobu na spoločnosť Google za to, že prostredníctvom operačného systému Android zneužívala svoje postavenie na trhu.

Európska komisia (EK) ešte stále nerozhodla o tom, či podá žalobu na spoločnosť Google za to, že prostredníctvom operačného systému Android zneužívala svoje postavenie na trhu. V utorok to uviedla európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. „Formálne vyšetrovanie v súvislosti s operačným systémom Android sme ešte neukončili. Je tak stále otvorené, či to pôjde jedným smerom, alebo druhým,“ povedala Vestagerová.

 

EK v apríli obvinila spoločnosť Google z poškodzovania hospodárskej súťaže v oblasti vyhľadávania na internete. Americkej firme vyčítala, že pri výsledkoch vyhľadávania uprednostňuje svoj porovnávač Google Shopping pred ponukami konkurencie. Protimonopolné vyšetrovania sa vzťahuje aj na možné zneužívanie dominantnej pozície operačného systému Google Android v inteligentných mobilných telefónoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy