Igor Slobodník prijal veľvyslanca Srbska Šani Dermakua

Bilaterálne vzťahy SR so Srbskom a potenciál ich ďalšieho rozvoja, najmä v oblasti obchodno-ekonomickej spolupráce, boli hlavnou témou dnešného rozhovoru štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Igora Slobodníka s veľvyslancom Srbskej republiky Šani Dermakuom.
Srbský veľvyslanec pripomenul integračný proces Srbska do EÚ ako jednu z priorít v zahraničnopolitickej oblasti. “Slovenská strana agendu Európskej únie vo vzťahu k Srbsku pokladá za rovnakú prioritu. Je tak v záujme Belehradu, ako aj Bruselu, aby Srbsko urýchlilo proces svojej modernizácie,” povedal Igor Slobodník.
Partneri ocenili priateľské dvojstranné vzťahy a spoluprácu na pôde medzinárodných organizácií. Diskutovali aj o téme srbskej menšiny žijúcej na Slovensku; srbčina by na Slovensku čoskoro mohla získať štatút menšinového jazyka v zmysle Európskej charty regionálnych a menšinových jazykov.
Fotografia je k dispozícii na webovej stránke ministerstva: https://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/App/WCM/main.nsf/vw_ByID/ID_EA 7419BDE7ECAA99C1257B4A002DA134_SK&OpenDocument=Y&LANG=SK&MENU=oznamy_a_upozornenia_pred_cestovanim&TG=BlankMaster&URL=/App/WCM/Aktualit.nsf/(vw_ByID)/ID_21D2D42BA2747076C1257EB50059B73A

Informáciu TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy