Konsolidované tržby EPH sa vlani medziročne zvýšili na 3,665 mld. eur

Konsolidované tržby Energetického a průmyslového holdingu, a. s., (EPH) dosiahli za rok 2014 výšku 3,665 miliardy eur. Oproti predchádzajúcemu roku sa zvýšili o 477 miliónov eur. Informoval o tom riaditeľ marketingu a komunikácie EPH Daniel Častvaj.
Konsolidovaný zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vykázala spoločnosť vo výške približne 1,394 miliardy eur, čím EPH potvrdil svoju pozíciu medzi troma najväčšími firmami v ČR. EBITDA medziročne vzrástla o takmer 200 miliónov eur.
Výška aktív EPH vlani medziročne klesla z úrovne 12,4 miliardy eur v roku 2013 na 10,3 miliardy eur ku koncu roku 2014. „Tento pokles je dôsledkom predaja podielu, ktorý EPH držal v obchodníkovi s plynom SPP, a. s.“
„Výsledky za rok 2014 potvrdzujú stabilitu hospodárenia EPH a správnosť našej rozvojovej stratégie v posledných piatich rokoch, kedy sme sa zamerali na rast v oblasti regulovaných a kontrahovaných činností. Tie dnes tvoria drvivú väčšinu prevádzkového zisku EPH. Práve preto nás na rozdiel od ostatných energetických spoločností minimálne zasiahol globálny pokles cien komodít, vrátane cien elektrickej energie,“ dodal predseda predstavenstva EPH Daniel Křetínský.

Súvisiace články

Aktuálne správy