Máš u mňa sekeru, posielam linku

, qz Foto: paypal

Spoločnosť PayPal včera oznámila, že umožní užívateľom vytvárať "personalizované URL adresy", ktoré môžu zdieľať s ľuďmi, aby im mohli poslať peniaze. Aké jednoduché a užitočné.

Ak si cez PayPal.Me zarezervujete svoju jedinečnú adresu, môžete poslať niekomu túto URL prostredníctvom ľubovoľného kanála, sociálnych médií, aplikácií, blogu, článku, e-mailu, atď. Funguje rovnako na mobilnom zariadení, tablete či počítači. Zavedenie novej služby nadväzuje na nedávnu štúdiu, ktorá zistila, že užívatelia PayPal považovali doterajšie možnosti za "nepohodlné." Možno je to trochu irónia, keď sa PayPal snaží už dlhší čas vyvíjať nové možnosti pre ľudí, ktorí majú dlhy a chcú ich splatiť pohodlne v digitálnej podobe. Ale je jasné, že poslať niekomu URL je výrazne menej trápne, než si pýtať od neho peniaze, ktoré vám dlhuje. Žiaľ zatiaľ na Slovensku služba dostupná nie je.

Ale PayPal v tomto smere nie je ani zďaleka jediný. V marci predstavil Square Cash "jedinečný identifikátor, ktorý umožňuje komukoľvek vytvoriť si vlastné meno." Podnetom pre využívanie služby z radov obchodníkov bol nižší poplatok za transakciu, iba 1,5 % oproti 2,75 %. Navyše Square Cash spolupracuje s radom neziskových charitatívnych organizácií. Kým táto služba zvaná Cashtags je predovšetkým pre firemnú klientelu, Paypal sa zameriava na bežného užívateľa.

Súvisiace články

Aktuálne správy