Britská poisťovňa Prudential zvýšila polročný prevádzkový zisk takmer o pätinu

Britská poisťovacia spoločnosť Prudential zaznamenala v 1. polroku tohto roka medziročný rast prevádzkového zisku takmer o pätinu, keď ju podporili dobré výsledky v USA, Ázii, ale aj na domácom trhu. Informoval o tom server BBC.
Spoločnosť oznámila, že prevádzkový zisk bez započítania kurzových vplyvov dosiahol za prvých šesť mesiacov tohto roka 1,88 miliardy libier (2,65 miliardy eur) oproti 1,6 miliardy libier za rovnaké obdobie minulého roka. Medziročne to predstavuje rast o 17,5 %. Výsledok je lepší, než očakávali analytici. Tí počítali s rastom zisku na 1,7 miliardy libier.
Pod rast zisku poisťovne sa výrazne podpísali jej ázijská a americká divízia. Prevádzkový zisk ázijskej divízie vzrástol o 17 % a dosiahol 632 miliónov libier. Darilo sa aj divízii v USA, známej ako Jackson Life. Jej prevádzkový zisk sa medziročne zvýšil o 11 % na 834 miliónov libier. Až 19-% rast zaznamenala domáca divízia životného poistenia. Prevádzkový zisk tejto divízie dosiahol 436 miliónov libier.
Analytici privítali „solídny pokrok“ spoločnosti pod vedením nového výkonného riaditeľa Mikea Wellsa, problémom do budúcnosti však podľa nich zostávajú kurzové vplyvy, ako aj meniace sa regulačné opatrenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy