Control-VHS-SK sa chce ozdraviť a udržať na trhu

Jeden zo spoločníkov a konateľov firmy Control-VHS-SK Marek Ďurka tvrdí, že do súčasnej zložitej situácie sa dostali pre dlhodobú krízu v slovenskom stavebníctve. Reštrukturalizáciou sa chcú vyrovnať so svojimi záväzkami podľa platnej legislatívy a naďalej udržať zamestnanosť odborníkov vo firme.

Firma Control-VHS-SK, s. r. o., ktorej hlavným spoločníkom je stavebná spoločnosť Váhostav – SK, a.s. (Váhostav), sa chce ozdraviť reštrukturalizáciou. Ako agentúru SITA v piatok informoval jeden zo spoločníkov a konateľov firmy Marek Ďurka, svojimi službami v oblasti skúšobníctva sa vedia na trhu udržať. „Do súčasnej zložitej situácie sme sa dostali kvôli dlhodobej kríze v slovenskom stavebníctve. Reštrukturalizáciou sa chceme vyrovnať so svojimi záväzkami podľa platnej legislatívy a naďalej udržať zamestnanosť odborníkov, ktorí v našej firme pracujú,“ uviedol Ďurka.

Okresný súd Bratislava I povolil reštrukturalizáciu tejto firmy na jej návrh a za správcu určil Martina Sečanského. Veritelia si môžu prihlásiť svoje pohľadávky do tridsiatich dní od povolenia reštrukturalizácie. Rozhodnutie súdu z 24. júla bolo zverejnené v Obchodnom vestníku 6. augusta. „Reštrukturalizácia spoločnosti Control-VHS-SK je rozhodnutím samotnej spoločnosti a nie jej akcionárov. Za spoločnosť Control-VHS-SK konajú jej konatelia, ktorí sa k tomuto kroku odhodlali z dôvodu ozdraviť firmu,“ informoval vo štvrtok hovorca Váhostavu Tomáš Halán. Control-VHS-SK vykonáva terénne geodetické skúšky zemín a sypanín, geotechnický monitoring, konzultačnú činnosť a nedeštruktívne skúšky betónových

Firma Control-VHS-SK, s. r. o. vznikla v decembri 2001, sídlo mala pôvodne v Žiline a od apríla tohto roku je v Bratislave na tej istej adrese ako Váhostav. Má základné imanie 6 641 eur. Hlavným zo štyroch spoločníkov firmy je Váhostav s podielom 40 %. Spoluvlastníkom je aj Váhostav-SK-Prefa, s. r. o. (ďalšia dcéra Váhostavu) v Hornom Hričove s podielom 21 %. Zvyšní dvaja spoločníci sú fyzické osoby s podielom 21 % a 18 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy