Deutsche bank údajne čelí v USA vyšetrovaniu

Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje obchody v hodnote niekoľkých miliárd dolárov, ktoré uskutočnila Deutsche Bank AG v mene svojich ruských klientov.

Americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje obchody v hodnote niekoľkých miliárd dolárov, ktoré uskutočnila spoločnosť Deutsche Bank AG v mene svojich ruských klientov. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje blízke problematike. Predmetom vyšetrovania sú transakcie, v rámci ktorých ruskí klienti banky nakúpili akcie v rubľoch, pričom simultánnymi transakciami v Londýne kúpili rovnaké akcie v dolároch. Tak sa prostriedky dostávali z Ruska bez toho, aby o tom mali informácie príslušné úrady.

Oddelenie finančných služieb (DFS) štátu New York minulý mesiac žiadalo od Deutsche Bank detailné informácie o transakciách, ktoré by mohli byť praním špinavých peňazí. Tieto transakcie by podľa zdroja agentúry Bloomberg mohli presiahnuť hodnotu 6 mld. USD. Spoločnosť Deutsche bank odmietla vývoj situácie komentovať s tým, že platia jej predchádzajúce stanoviská.

(1 EUR = 1,0951 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy