V Palárikove budú vyrábať výťahy pre imobilných ľudí

Výška investície predstavuje 2 mil. eur. Výstavba začala vo štvrtok, otvorenie prevádzky je naplánované na júl 2016.

V obci Palárikovo sa vďaka spoločnosti Otolift Schodiskové výťahy, s.r.o. vybuduje nová fabrika, ktorá bude vyrábať schodiskové výťahy pre ľudí s pohybovými problémami. Výstavba sa oficiálne začala vo štvrtok. Výška investície predstavuje 2 mil. eur. Ako ďalej informovala firma, výrobná hala vyrastie na ploche 5 tis. metrov štvorcových a otvorenie prevádzky je naplánované na júl 2016. Spoločnosť chce zamestnať približne 200 ľudí a naďalej sa počíta s jej rozširovaním. Vzhľadom na kontinuálny nárast výroby ponúkne možnosť zamestnania pre technických pracovníkov, ktorých vyškolí a zaradí ako zváračov.

Spolupráca začala v roku 2011, keď Otolift spustil výrobu zváraných konštrukcií, ako aj montáž stoličiek a dizajnovanie stoličkových výťahov v Nových Zámkoch. Za štyri roky sa fabrika rozrástla a v súčasnosti zamestnáva 150 pracovníkov. Efektívna spolupráca so slovenskými partnermi ju viedla k rozhodnutiu rozšíriť výrobu do priemyselného parku v Palárikove.

ťOtolift Schodiskové výťahy, s.r.o. je výrobca schodiskových a sedačkových výťahov pre imobilných ľudí. Je dcérskou spoločnosť holandskej rodinnej firmy Otto Ooms BV, ktorá bola založená v roku 1891. Centrála firmy je v Holandsku, kde je lídrom v tomto segmente trhu. Otolift svoje produkty vyváža v rámci Európy do Francúzska, Nemecka, Španielska a iných krajín ako UK, Japonsko, Taiwan.

Súvisiace články

Aktuálne správy