Nemocnicu v Dunajskej Strede riadi Róbert Mamrilla

Nový riaditeľ sľubuje zmeny, ktoré majú pocítiť pacienti aj zamestnanci.

Novým riaditeľom Nemocnice v Dunajskej Strede sa v pondelok stal Róbert Mamrilla. Rozhodlo o tom nové predstavenstvo spoločnosti. Dunajskostredskú nemocnicu v polovici júla prevzala spoločnosť Svet zdravia finančnej skupiny Penta. O personálnej zmene informoval hovorca spoločnosti Tomáš Kráľ.

„Nemocnica v Dunajskej Strede dostáva vstupom Sveta zdravia novú veľkú príležitosť. Spravím maximum, aby pozitívne zmeny pocítili naši pacienti a rovnako aj zamestnanci,“ povedal Róbert Mamrilla, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda. Mamrilla v minulosti riadil nemocnicu Alexandra Wintera v Piešťanoch, z funkcie ho odvolali v novembri 2012 po tom, ako ministerstvo zdravotníctva zvýšilo počet svojich zástupcov v správnej rade nemocnice.

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia, a. s., oficiálne prevzala prevádzku nemocnice v Dunajskej Strede 14. júla V priebehu nasledujúcich piatich rokov plánuje spoločnosť kapitálovo posilniť nemocnicu v celkovom rozsahu 11,7 milióna eur. Primárne chce riešiť problémy s finančnou zadlženosťou, s dlhodobou podinvestovanosťou a z toho vyplývajúceho zlého technického stavu medicínskej techniky a budov.

Svet zdravia doposiaľ spravoval 12 regionálnych nemocníc v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom a v Trenčianskom kraji, v polovici júla k nim pribudli nemocnice v Galante a v Dunajskej Strede. V roku 2014 bol obrat spoločnosti 125 mil. eur. Do svojich zdravotníckych zariadení plánuje v tomto roku preinvestovať 17,4 mil. eur. Spolu s nemocnicami v Galante a Dunajskej Strede bude spádová oblasť celej siete takmer jeden milión obyvateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy