Vo Vranove odstraňujú havarijné stavy komunikácií na viacerých miestach

Vo Vranove nad Topľou pokračujú v týchto dňoch opravy miestnych komunikácií. Práce sa uskutočňujú na Sídliskách II a Juh, ako i v mestskej časti Čemerné.
Na Sídlisku Juh sa obnovuje najväčšie mestské parkovisko. Ťažké stroje pokrývajú po odstránení pôvodného povrchu plochu s rozlohou 1400 štvorcových metrov novým asfaltom. Náklady na projekt vyčíslila radnica na 36.000 eur. Stavbári chcú byť s prácami hotoví na sklonku leta.
Oprava sa aktuálne vykonáva aj na pešej komunikácii na Trepčianskej ulici. Staré obrubníky tam vymenia za nové, osadia kanalizačné poklopy podľa potreby a rekonštruovanú plochu na záver vyasfaltujú. Za tento projekt zaplatí radnica vyše 25.000 eur. Ukončiť sa má v auguste.
Mesto začalo v pondelok (13.7.) opravovať chodníky aj v susedstve Základnej školy a bytových domov na Sídlisku II. Spolu sú dlhé vyše 100 metrov. Aj na tomto mieste vymenia poškodené obrubníky a natiahnu nový asfaltový koberec. Investičná akcia odčerpá mestu 16.250 eur.
Vo Vranove nedávno opravili komunikácie v lokalite Lúčna. Nový asfalt pokrýva i cestu v smere na Ortáše, obnovou ďalej prešiel poškodený úsek Dobrianskej ulice. Tieto práce stáli mesto asi 21.000 eur.
Na opravu komunikácií, parkovísk, čistenie odvodňovacích rigolov, riešenie havarijných stavov, obnovu dopravného značenia a ďalších technických prvkov chce použiť mesto v tomto roku približne 420.700 eur.
TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.

Súvisiace články

Aktuálne správy