Mesto Poprad chce z lesov vytvoriť lokalitu pre prímestskú rekreáciu

Mesto Poprad vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na vypracovanie urbanisticko–krajinárskej štúdie pre mestské rekreačné lesy. Predmetom zákazky je podľa hovorcu mesta Poprad Mariána Galajdu vypracovanie komplexného riešenia územia a zosúladenie jednotlivých požiadaviek a ich vzájomných väzieb. „Urbanisticko–krajinárska štúdia bude slúžiť ako podklad pre zapracovanie do územného plánu mesta Poprad,“ uviedol hovorca.
Hlavnou víziou rozvoja je vytvoriť atraktívnu lokalitu pre prímestskú rekreáciu a vytvorenie turistického centra s minimálne regionálnym významom, ktoré svojím riešením ponúkne širokú škálu služieb zameraných na prezentáciu hodnôt územia. „Kvetnica patrí medzi veľmi zaujímavé a malebné lokality nášho regiónu a z tohto dôvodu je záujem o rôzne investície v tomto území. Pre zhodnotenie kvalít územia je potrebný komplexný prístup k riešeniu tejto lokality a jednotlivé investície musia prispieť k celkovému zveľadeniu územia,“ konštatoval primátor Popradu Jozef Švagerko.
Vzhľadom na pripravovanú aktualizáciu územného plánu mesto Poprad pristúpilo k obstaraniu komplexnej urbanisticko-krajinárskej štúdie. Verejné obstarávanie na spracovanie urbanisticko-krajinárskej súťaže Mestské rekreačné lesy má za cieľ vybrať spracovateľa na základe inovatívneho a komplexného náčrtu riešenia územia. „Medzi hlavné okruhy problémov patrí priestorové usporiadanie a vzájomné väzby medzi rôznymi druhmi využitia územia s premietnutím celkovej vízie regionálneho centra cestovného ruchu a zóny prímestskej rekreácie,“ doplnil Galajda. 
Štúdia bude podkladom pre zapracovanie do územného plánu mesta. Súťažné podklady je možné prevziať si osobne na Mestskom úrade v Poprade alebo si ich vyžiadať na adrese marek.michalko@msupoprad.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy