Svoj startup predal za 575 miliónov dolárov, na rozbehnutie nepotreboval ani cent pôžičky

, businessinsider Foto: YT/Ricky Shetty;muskiplanetdateren.com

V utorok kúpila webové stránky PlentyOfFish dcérska spoločnosť IAC / INTERACTIVE, Match Group, za 575 miliónov dolárov v hotovosti.

V roku 2003, "som založil PlentyOfFish ako spôsob, ako si vylepšiť svoj životopis," hovorí 36 ročný Markus Frind pre Business Insider. "V tom čase bol nový programovací jazyk nazvaný ASP.NET, a ja nerád čítam knihy, tak som vytvoril tento web za dva týždne. Na moje veľké prekvapenie sa začali ľudia na stránku registrovať. Nemal som v pláne vytvoriť zoznamku, bol to len bočný projekt, korý prerástol do veľkých rozmerov. "

Frind dokázal postaviť PlentyOfFish na nohy bez jediného centu z rizikového kapitálu. "V čase, keď som zistil, že je tu taká možnosť, som už zarábal milióny, nevidel som potrebu navýšiť peniaze, pretože by som nevedel, čo s nimi robiť. Bola to zisková spoločnosť, a jednoducho nebolo treba získať peniaze."

Podľa Frinda má dnes PlentyOfFish 90 miliónov registrovaných užívateľov a 3,6 miliónov aktívnych denných používateľov, projekt bol "okamžite rentabilný."

V roku 2008, povedal Frind v rozhovore pre The New York Times, že čistý zisk jeho internetových stránok boli asi 10 miliónov dolárov ročne, a sám pracoval asi 10 hodín týždenne. Teraz, hovorí, že pracuje ešte o trochu viac. "Je to smiešne. Hneď ako začnete priberať ľudí do spoločnosti, množstvo času, ktoré musíte investovať do práce sa zvyšuje," cituje Business Insider Frinda, ktorého spoločnosť má dnes 75 zamestnancov. "Posledných pár mesiacov už práci venujme normálny objem času."

Šéf Match Group, Sam Yagan uviedol, že sa o PlentyOfFish zaujímal viac ako desať rokov. "Čoraz viac ľudí používa rôzne aplikácie na zoznámenie sa, navyše aj s väčšou frekvenciou. PlentyOfFish prináša nových členov do našej rodiny produktov a prehlbuje celoživotný vzťah, ktorý máme s našimi užívateľmi prostredníctvom celého nášho portfólia," povedal.

A ako sa dnes cíti ako budúci miliónár? Svoje obľúbené kárované košele asi zo svojho šatníka nevyhodí. "Ja neviem, je to ešte celkom čerstvé. Je to veľmi absurdné."

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy