Slovenská pošta rozšíri systém pre logistiku za 1,7 mil. eur

Slovenská pošta zadala zákazku na rozšírenie vlastného informačného systému pre riadenie logistickej siete žilinskej firme Martes.

Slovenská pošta, a.s. zaplatí za rozšírenie informačného systému pre riadenie logistickej siete 1,43 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 1,72 mil. eur vrátane dane. Ako vyplýva z výsledku verejného obstarávania, zákazku zadala firme Martes, s. r. o. zo Žiliny cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž, keďže tieto služby môže z technických dôvodov poskytnúť len určitý dodávateľ. Predpokladaná cena bola 1,41 mil. eur bez dane (1,69 mil. eur s daňou).

Štátna poštová spoločnosť používa na riadenie logistickej siete informačný systém Logis. Rozšírený informačný systém bude podľa pošty v oblasti operatívneho riadenia využívať jeho databázu zásielok a tiež dátové entity informačného systému Prevádzkový reporting, do ktorého budú doimplementované vyhodnocovania ďalších interných kľúčových ukazovateľov výkonnosti. Základnú víziu a rozsah IT podpory spoločnosti určil projekt 31 Logistika a doručovanie. Práve realizovaný projekt implementácie informačného systému Prevádzkový reporting vytvára technologické a informačné zázemie pre realizáciu riešenia na podporu riadenia logistickej siete.

Slovenská pošta v tomto roku uzavrela s Martesom ďalšie dva menšie kontrakty. Dvojročná zmluva o poskytovaní podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačného systému Medzinárodná pošta na základe dohodnutých cieľových úrovní má hodnotu 172,74 tis. eur bez dane (207,3 tis. eur s daňou). Rámcová dohoda na dodávku, pozáručné opravy a servis elektronických listových, balíkových, univerzálnych a mobilných váh za 400 tis. eur bez dane (480 tis. eur s daňou) je platná tiež dva roky. Štyri zmluvy a jedna rámcová dohoda Slovenskej pošty a Martesu z minulého roku dosiahli hodnotu vyše 3 mil. eur bez dane (3,62 mil. eur s daňou). Najväčší objem z nich má zmluva o poskytovaní podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačného systému Logis – 1,64 mil. eur bez dane (1,97 mil. eur s daňou).

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Akcie spoločnosti spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a 14 tisíc zamestnancov.

Spoločnosť Martes, s. r. o. bola založená v decembri 1994 a vznikla zápisom do Obchodného registra v marci 1995. Zaoberá sa vývojom, implementáciou a prevádzkou softvérových riešení pre logistiku a telekomunikácie. Vyrába a predáva elektronické váhy pre obchodné a priemyselné účely. Vlastníkom firmy je žilinská spoločnosť Nové Technológie, spol. s r. o., zastúpenie má aj v Česku a Rakúsku, eviduje základné imanie 109,54 tis. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy